MO FARAH WILL COMPETE IN ZEVENHEUVELENLOOP IN NIJMEGEN #sevenhillsMo Farah in Scholten Awater Zevenheuvelenloop
Nijmegen – Tweevoudig Olympisch- en vijfvoudig wereldkampioen kampioen Mo Farah komt op zondag 20 november aan de start van de 15 kilometer bij de Scholten Awater Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Farah is de wereldster op de lange afstanden van dit moment. Het is de eerste keer dat de Britse wereldtopper deelneemt aan een Nederlandse wegwedstrijd. Aanstaande zaterdag verdedigt Farah in Rio de Janeiro zijn Olympische titel op de 10.000 meter.
Nijmegen
Met Mo Farah komt een bijzondere atleet naar Nijmegen. De Britse ster verdedigt komende week zijn beide Olympische titels op de 5000 meter en 10000 meter. Recent liet Farah bij de Diamond League in London met een indrukwekkende winst op de 5000 meter zien in vorm te zijn. Hiermee is Farah dé te kloppen atleet in Rio de Janeiro. De Scholten Awater Zevenheuvelenloop kent een traditie van wereldtoppers. Al in 1994 stond Haile Gebrselassie voor het eerst aan de start. Felix Limo, Leonard Komon en Tirunesh Dibaba zetten in Nijmegen wereldrecords neer op de 15 kilometer. Het record van Komon geldt nog steeds als de snelst gelopen tijd ooit.
Titels
Mo Farah behaalde in zijn carrière tot nu toe liefst vijf wereldtitels en twee Olympische titels. Vanaf 2013 is de wereldster ongeslagen op mondiale en Olympische titeltoernooien op de 5000 en 10.000 meter. De 33-jarige hardloper is houder van de Europese records op de 1500 meter (3:28.81 min) en 10.000 meter (26:46 min) op de baan. Daarnaast bezit hij de Europese records op de 15 kilometer (42:03 min) en halve marathon (59:32 min). Naast de vijf wereld- en twee Olympische titels, behaalde Farah negen Europese titels.
Zevenheuvelenweekend
In het Zevenheuvelenweekend kunnen 42.000 hardlopers meedoen. Op zondag lopen zij in een prachtig herfstdecor over de bekende Zevenheuvelenweg tijdens de 15 kilometer. Op de avond voor deze herfstklassieker gaan 7.000 deelnemers van start op de bijzondere 7 kilometer door het donker tijdens de Zevenheuvelennacht. De Scholten Awater Zevenheuvelenloop vindt plaats op zondag 20 november, de Zevenheuvelennacht op zaterdag 19 november.
Inschrijven voor het Zevenheuvelenweekend kan nog viawww.zevenheuvelenloop.nl.


Commenti